Pages

Translate

Friday 15 November 2013



O pienė ...



Laikas nuo laiko, ištrūksti iš to gyvenimo į kurį pasineri su visa galva, visomis kanopomis, kuriame taškaisi, spardaisi ir bandai kažką kažkam, o ir sau įrodyti ... O ką ??? Velniai žino ... Priežasčių prisigalvojama begalės. Paaiškinimų ... dar didesnės begalės. Ir viskas taip svarbu ... reikšminga. O va kuomet ištrūksti ... atsikratai viso to kame murkdeisi, myrkdaisi ir dar toliau ruošiesi murkdytis ... staiga ir lyg netyčia, krenti ant savo niekuom neįpatingos subinės, ant niekuom neįpatingos žemės ir ...

Koks paprastas, tas, pasaulis. Kurį sugebėjome sujaukti, persukti, perkreipti, išnarinti iki beprotystės ir paskui jame ieškoti kaltų, kodėl jis būtent toks.

Nors čia pat ... visiškai greta mūsų, tas pat gyvenimas, visai kitoks. Kur ir toliau auga pati paprasčiausia žolė ... pienė.

Pameni vaikystę ??? Vainikai ... birbynės iš jos kotelio. Rankos nurudosios nuo jos pieno ... Ir tai, kaip paprasčiausiai saulėtą dieną gulėdavai pievoje, tarp tų pienių ir gėrėdavaisi vasara.

O kas pakito ??? Neliko vasaros ar pienių ??? Ne ...

Neliko tavęs ... Tavęs to ... kuris nuoširdžiai tikėjo, kad nuskinta pienė ir nešama mamai ... tai pati geriausia dovana ir pati gražiausia gėlė.

Kaip ir neliko to ... kuris ... pūsdamas pienės pūkus, mokėjo džiaugtis tuo paprastumu.

Pienės liko ... O va to žmogaus ... Ne.

Pienės ir toliau bus. Tokios pačios ... kaip visuomet. Augs ir žydės visur, ir kaip visada. O va žmogus jau bus kitas. Visiškai kitas. Kuriam pienė ... šiaip ... žolė. Jei tas žmogelis dar ir žemės lopinėlį kokį nusitvers ... vadinas jau net ne žolė, o piktžolė. Raus ją velniop ir jos vietą sodins morką, ar kokią našlaitę.

Ir tik ištūkęs iš savo gyvenimo ... na to ... kuriame jis taip prasmingai makaluojasi ... jis prisimins paprastą pienę. Gal ... O gal ir ne.

Aišku ... laikui einant ir balstant, kaip tai pienei balant, ir pas žmogų prabunda sentimentai. Ne ... Ne pienei. Sau ...

O pienė ... Ji kaip buvo prieš tūkstančius metų pienė ... tokia liks ir toliau. Kuri tinka ir maistui ir vaistui. Net ir vynui ... ar uogienei.

Gyvenimas paprastas ... Žmogus ne. Jis ... sudėtingas ir nenuspėjamas.

Nes kiekvienu metu, būtinai užsimaukšlinks kaukę.

Ir kodėl nerašiau apie sraigę ?

Juk tai taip panašu į ... žmogų.

No comments:

Post a Comment