Pages

Translate

Friday 22 November 2013



I'm too young for die


One day,
When I heard it.
I'm too old,
For rock'n'roll,
But ...
I'm too young for die.
For me,
It was, just funny joke.
But now ...
When from the mirror,
Looks at me,
My own, old and tired eyes ...
I understand ...
What it means, in this sentence.
I'm too old,
For rock'n'roll,
But ...
I'm too young for die.
And now ...
I don't see anything,
Funny in that.
Because ...
It is the bitter truth.
What looks,
At me.
From same and old mirror.
I'm too old,
But ...
I'm too young for die.


I never been in China


I never been in China.
Amazing country, great hero history.
Where wisdom ...
Such a deep and surprising world.
And name,
Of all that is it ...
Kingdom of the Heaven.
Where ...
I never been.
But ...
I want to go.
Myself ...
And touch this,
Amazing beauty world.
Where ...
Ages from ages hiding the wisdom.
And ...
Heroic history of really great person.
Where ...
Are blooming fable lotus
And ...
In the water,
Swim mysterious,
A beauty golden fish.
So ...
I never been in China.
Where is ...
Amazing beauty world.
Where ...
Are blooming fable lotus
And ...
In the water,
Swim mysterious,
A beauty golden fish.


Bet daina, ne apie didvyrius


Gyvenime ... Savam, nuosavam gyvenime, mes susiduriame su žmonėmis.

Ir kas jau savaime logiška - kitaip ir negali būti, jei jau esi ... dviejų čelovekų susitikimo - pasekmė. O vystantis gyvenimo scenarijui ... susidūrimai tik didėja ir tiesiog ... neišvengiama matematine progresija. Kas šiai dienai, parasčiausiai yra ... neišvengiama. Septyni milijardai, tai jau tikrai, ne šuns papas.

Bet ... daina, ne apie didvyrius.

Pabandysiu, nepabėgt ir nepamest, neatitrūkt, nuo pagrindinės minties.

Taigis, taigis ...

Susitinkam pypolsą ir ... negriešijant niekam ir net sau, nors sekundei, bet nuskanuojam. Patiko, nepatiko ... apie tai nesiaiškinsim.

Atlikę skanavimo testą, automatom jam inkalam etikėtę, pagal tai, kokiam režime skanavimas vyko.

Na ... buvo tuo momentu nuotaika, ar jai aplamai, pilnas kirdyk. Jei buvo nuotaika ... tai ir valkata gali tapti vertu dėmesio. O jei, kaip sakiau ... pilnas kirdyk ... tai čia jau, kots su pačiu Prezidentu apsikabinęs, bet gaus pačią "smagiausią" etikėtę ir sau, ir apkabintam Prezidentui. Ant ko viskas ir užsibaigs, lyg nuleidus vandenį unitaze.

O kadangi, apkalbėti kitą, yra lengviausią ... tai šios praktikos nenaudosiu ir ... atliksiu savęs vivisekciją.

Tuomet ir pradedam ...

Pradėkime skerspjūviuoti objektą. Velniai nematė.

Antropologiniu ir anatomiu požiūriu ... niekuom neišsiskiriantis iš bendros masės, jei atmest tai, kad save laiko primatu, nors visiškai puikiai dera ir civiliuozuotam pasaulyje.

Socialinėj skalėj ... inertiškas ... ir sunku net nuspėti, ties kuria riba, galėtu kažkuriai klasei, kažkaip tai priklausyti. Tai ypatingas atvejas. Retas. Todėl ir ypatingas. Nes jis ... kaip vanduo, kuriam savitos net trys egzitavimo būsenos - skystas, kietas ir dujų.

Jau vien dėl šios, priežasties, jam netinka jokie IQ testai. Nes tokie testai kuriami kam ??? Teisingai. Niekas nežino. Bet būtinai visi, protingai atlankstytais veidais, vienas per kitą paaiškintu, kad tai ...

Na ... bet man tas kažkaip nelimpa ir net neįdomu. Nes, bet kokiu atveju ... kad ir labai mažytės, bet smegenys yra net pas vištą. O ką jau ten kalbėt, apie kolektyvimį mąstymą ir kolektyvinį protą ? Tai jau toli ir kur kas toliau už bet kokių IQ.

Vienu žodžiu ... manęs portretas, kaip tik atitinką tarpinę stadiją - Matomas, bet agresyviai prieš save nustatantis. Kas, be jokios abejonės, tiesiogiai nurodo į mano priklausomybę primatams.

Tačiau, kad ir koks babalaisa nebūčiau, po kiek laiko darosi įdomu. O kaip kitaip ? Gal kiek ir laukinis, bet ... taip pat sociume. Vadinas ... yra vilčių, kad kažkokios prielaidos galimos ir net galimai ( kaip pamėgau šį durną terminą - Galimai ) visuomenei nepavojingas.

Va ir ima plisti, pažinimo ratilai, kurie būtinai vienas po kito iškelia klausimus.

Tautinė priklausomybė sudomintu tik ... užsienietį, bet kiekvienam savam ... noriu to ar nenoriu, gaunu visiems bendrą keiksmažodį - lietuvis. Ir nuo to jau niekaip nepabėgsi. Nes žodis tautybė, šiandien, tampriai perpintas su žodžiu Pilietybe. O jei taip ... vadinas pilietybė ir yra kas ??? Tautybė. Ir visiškai nusipjaut, kad tai ne vienas ir tas pat.

Ok. Linguojam toliau.

Savaime aišku, kaip kiekvienas dorai civilizuotas žmogena, turėtu turėti kažkokį išsilavinimo lygį. Na nors tą, kuris nedaro gėdos bendrame fone. Tipo ... nors baigtas vidurinis, nors tai ... sunkiai ką nors šiandien šildo.

Bet čia, situacija, taip pat labai mūtna. Nes, jei ką nors ir baigiau ... kalba eina apie mokslus, jei ką ... Tai geriausiu atveju - aštuonmetę. O toliau ... Krūvos popieriaus, vadinamais Diplomais, kurie nieko nepasako, ar aš ko nors pasiekiau, apart paties Diplomo.

Tad ... išsilavinimo lygis ... ne fontanas.

Bet ... nors kiek pabendravus,viskas susvyruoja ir priverčia būti atsargesniu. Į durnių nepanašus, o va ant priedurnio ... traukia. Na ... kažkas tokio ... a lia karaliaus juodarys, kurio ir velniop nepasiųsi, ir juokas neįma, kai akis drąsko.

Tačiau ten, juokdarys ... Net nežiūrint į tai, kad laikas nuo laiko, net pakankamai protingų minčių pasako.

Nors šiais laikais, kaip ne klounas ... taip iš tribūnos čirškia, kaip jis viską žino, ko plebėjams reikia. Ir tas pats plebsas, net alpdamas kala katučių - Reikia ... Reikia ... Nors čia pat, apsisukęs klausia vienas kito - O tu supratai, ko mūms reikia ir kam ???

Och ... sakiau pasitengsiu neišslyst iš temos, bet ... kaip ir visi Tautos didieji raspiezdalai, pavariau per pievas, grybą pjaut.

Va ir gaunas ... Neinasi nuspėt, kas per velniava, tas žmogus. Kuris iš pažiūros ... toks pat bėdžius kaip ir visi. Net prašosi, per kuprą užvažiuojant. Bet pasirodo, geras kurvelis beesąs. Gražos duoda ir dar taip ... nevaikiškai. Atsivėdėjęs ir iš pat dūšios gilumos.

O pradžioj, juk net nepasakysi, kad galima užsirauti ant vežimo malkų. Ir tik todėl, kad, kaip įpratęs ir daug negalvodamas, kažką pasakei ar pajuokavai. Kaip visuomet, daug negalvodamas.

Nieko ... Visus nuraminsiu vienu sakiniu. Aš ir pats, nežinau, kas aš esu.

O bet kuriam, kiek daugiau užsispyrusiam patarsiu - Niekuomet nesisteng perprast kito. Ypač, jei anas ... pats savęs nežino ir tai nebijo pareikšti.

Tikiu ... ne vienam nagas užsiraitė, iš užsidegusio noro perkąst tokį tipą. Kodėl ne ? Galima. Galima pabandyt. Bet netikėk durna taisykle, kad už pabandymą ... negausi atgal. Nes ...

Tokiems tipams, negalioja, visų pripažįstamos taisyklės.

Juo labiau ... Net nick'ą, gyvatė, pasirinko atatinkamą - Vikingas.

O dabar ... pabaigai.

Kuo daugiau imi pažinti žmogų, tuom dažniau imi abejoti ... žmonėmis. Nes, niekas kitas, taip neįvaldė chameliono taktikos, kaip žmogus. Kuris taip didžiuojasi savo protėviu - Homo sapiens sapiens, bet juodai nenori pripažinti - Homo erectus.

Bet čia ir jaučiasi patologija, kuri susilieja su kita, kaip paklaustas alkoholikas net pažaliavęs ginasi tokiu nesantis. Nors tai ... netinkamas palyginimas. Alkoholizmas, tėra gyvenimo būdas, o ne liga.

Bet čia daina, ne apie ... didvyrius.

Todėl ... kiekvienas sutiktas ... tėra laaabai didelė mįslė. Ties kuria, galima sustoti ir pabandyti pateisinti tą - Homo sapiens sapiens. Arba ... vienu šuoliu persinešti link australopiteko.