Pages

Translate

Wednesday 18 June 2014

Koks reikalingas tas deguonis



Koks reikalingas tas deguonis



Perbraukiau pirstais per smilkini, nelygumai, kazkas tvinksi, pulsuoja. Buciau idiotas, tai dabar man sirdis pasakytu - Tai as tau siunciu signalus, kad mane isgirstum. 

Dar kart perbraukiau per smilkinius ir nejucia, ranka parsikrauste pakausio link. Ten uztruko lygiai tiek pat, kiek ir ties smilkiniu ir isitikinusi, kad maumonelio srytyje trecios akies ner ... pasileido stalo link, kur nutvere viskio stikla ir ... Protinga ranka. Daug protingesne uz sirdi. 

Tuo tarpu, manasis as, kuriam Tevyne kazkur, bet tik ne durnam raumens gabale pavadinimu sirdis, tvirtai nusedo galvoje ir pasileido tampyt smegenu raukslas. Matomai, tai kasdienio masazo dalis. O gal, tik patikrinimas - Revizija, kiek ju dar liko ir ko jos dar vertos. Nuvarytus arklius juk ... nusauna. 

Pasikasiau siek tiek zilstanciais plaikais dengta krutine. Pasiciupavau po kaire papo ... gerai skamba papo ... dalimi ir siek tiek laiko, rankos pagalba, pasiklausiau nebyles, bet pakankamai garsiai kalancios sirdies ritmo. 

Va ... kokia protinga ranka. 

Sirdis, kaip visuomet, kale vienodu ritmu. Ji turi savo gyvenima. Kiek su broku, bet... savo. Ir kurveliskai uzisipyrusi, kas man tikrai, laaabai patinka. Na ... Ta prasme, kad ... jai neduota jokiu laiko garantiju. Nuo mazens. O tiksliau ... nuo pagaminimo datos. Siaip ... pakure matoriuka ir ... tvarkykis kaip nori. Ir kas idomiausia ... Tvarkosi. Ne be mano pagalbos, bet ... tvarkosi. Nors kartais iskrecia tokiu sposu, kad net akyse zalia ir ratilai grazus grazus. 

Va, tik nebyle ji. Gal todel ir laikas nuo laiko primena, kad ji nera vienas is organu, kad su ja nesiskaityti. Pabuntavoja kartais ir vel toliau varineja krauja visokiausio pavidalo. Netriuksmaudama. Nebyle juk. 

Smilkiniuos eme tvinkseti, atsirado kazkas tokio, po kiausu. Matomai tas mansis as gerokai timtelejo smegenu raukslas. Nors ne. Zinau ka tai reiskia. Slaptas kodas. Signalas. 

Prie manes pakilo puodukas, jau atvesusios juodos kaip smala kavos ir su juodo pipiro, bei druskos ziupsnelio priedu. O starto linijoje jau nerimavo viskio stiklas. 

Gyvenimas ... Koks jis ? Kokio velnuo mes is jo norime? 

Kava, nugule kur jai ir priklauso. Viskis patyliukais slinko jai is paskos, palikdamas paskui save karsta, lyg reaktyvines turbinos ismetama pedsaka. Gera. 

Smilkiniai siek tiek atsipalaidavo, spaudimas po kiausu susilpnejo. Bet tai ne kavos, ar viskio deka. Siaip ... savitaiga. Nes, kol vienas ar kitas duos poveikio rezultatu, praeis dar kuris laikas. Stebuklu nebuna. Ypac, kai zinai organizmo mechanika. 

Va ... Pats laikas skanaus dumo terapijai. Lengvas, vysnios skomio prisodrintas tabako dumas. Melsavai pilki kylantis siulai, persipinatys mistiniame sokyje. 

Jarguteliau trilinkas ... Apie ka cia as ??? 

Protingos rankos ... Pusdurne kurcia sirdis ... Viskis ... Spec. kava ... 

Na tikrai, kazkas gerokai timtelejo smegenu vingius. 

Bet cia is dykumo. Greiciausiai. 

Nors is kitos puses ... Ar ne to buvo siekta visa gyvenima ??? Susikurti aplinka, kurioje galetum gulet bimbala isvertes ir taskytis smegenimis, ieskodamas atskymu i klausimus, kurie kitiems visiskai nesvarbus. O paskui kelti sekancius, sekancius ... brisddamas vis gilyn ir gilyn i tamsumas, kur issirikiave stovi atsakymai, kaip kelrodziai zenklai rodantys krypti link kitu ... Ne ... Ne atsakymu. Klausimu. Atsakymai tik priezastis. Tikslas ... Klausimas. 

Konfucijus ... Ot ismintingas diegas. Leptelejo, kad tik asilas nekeicia savo nuomones, ir asilai nusitvere tai, kaip lozunga. O ar suprato ??? Nors asilui ir neprivalu kas nors suprasti. Jo netokia paskirtis. 

Zvilgsnis prilipo prie viskio stiklo. Velnio lasai ... O dekojama Dievui, kad jis viska sukure. Kokia siauruciuke linija, sakyciau asmenys, ant kuriu balansuoja zmonijos smegenukai. Cia jie lankstosi iki dungsejimao makaulemis i zeme is tariamo nuosirdaus tikejimo Visagaliu, ir cia pat uzmaiso broga, kad prisilasint Velnio lasu. 

Tai kuriuo vsgi yra tikima ? Ar kaip visuomet ? Tuo, kuris tam momentui parankesnis ? 

Va kitas diedas, kietas, Sokratas ... Vare per save vyna lyg vandeni, o kokias smegenis isliulavo. Ir pofig alkocholio poveikis. Bet matomai tai susieta su laaabai senais laikais, nes dabar ... ir ant ant alaus kamscio uzlipe durnais patampa, ir alkocholis ju smegenis marina. Priedurniai. Priedurniai su Aukstojo mokslo diplomais. 

Matomai, tame yra racijos, slepti savo issilavinima. Antraip pats ir be jokios pagalbos stosiesi ton eilen, kuri taves nezavi. 

Ranka pasieke smilkinius ir jau tyrianciai apciupinejo juos. Spustelejo gysla, kuria buvo varoma doze deguones ir viskio. Keistas ir malonus pojutis. Pupsanti gysla, ja pulsuojantis kraujas ir sioks toks maudulys, kuris taip pat, smagiai pulsavo. 

Cia pat sove mintis ir apsiciupinejau po ta juokingai skambancia vieta, vieta po kairiu papu. Olimpine ramybe. O gal tiesiog pofigistiska. Dirba tas motoriukas ir tiek. Jam juk nerupi, nei smukes Kinijos juanis, nei dirbtinai palaikomas euras. Tam motoriukui aplamai viskas dzin, apart vieno ... jo funkciju vykdymo. Darboholikas. 

Nu blia ... Ot tas ... manasis as. Tai jis smegenus revizuoja, tai dar koki velnia susimasto. Kad ir dabar, jauciu kaip paliko mane (o gal tik smegenis) ramybej, o pats pasileido kazkur, stuburu lyg kokiu liftu, zemyn. Ir kas bjauriausia, as jau zinau, kuom visa tai baigsis. 

As tai zinau. O kai kam ... Net slaptu istarimu nekyla, kad ... 

Na ... Bet cia pasaka tikrai ne visiems. Durnius ir taip nesuprastu, o protingam ... ir pasakot neverta. 

STOP ... 

Kilo itarimas, kad siek tiek, na visai nezymiai pakito sirdies ritmas. Apsiciupinejau. Ne. Viskas kaip buvo. Tik vistiek kazkas ne taip. 

Aha ... Stai kur Brisius pakastas. Pasirodo ne ritmas pakito, o tik viso labo kraujo siuntimo perpaskyrstymas. Va ... ka reiskia, kai zinai paprasciausia kuno ir organizmo mechanika. 

Uz tai verta ir stikla pakelt. 

Na ... Durnu minciu jau ... yra. Tai gal jau ir ... laikas kelt subine nuo kreslo ir patraukti i galimos medziokles plotus kur viskai tiketina, kad yra mano grobis, kuris neilgai priestaraus siokiai tokiai okupacijai. 

Tiesa ... Pabaigai ... Kol dar neisejau. 

Kaip gerai, kad sirdis nebyle. O tai tam durnam daiktui, pilnai uztektu proto (koks idiotas sugalvojo, kad sirdis tai turi)leptelt, kad kaip taip galima, kita, gyva zmogu ... badyti. Nors suprantu, kodel tokia mintis ir butent dar pas sirdi turetu atsirasti. Juk jai tik paildoma apkrova, daugiau darbo, kad aprupinti krauju tam tikrus raumenis, sukelti bent jau padoru kraujo spaudima, o paskui dar ji ir palaikyti. 

Ne ne. Laikas pyrpinti nuo stalo ... O jau paskui ... Paskui bus galima pratesti. 

Bet ir tai, jei bus pakankamai deguonies smegenu lastelese, o neistratinta malonumo delei. 

Velnias ... Koks reikalingas tas deguonis.