Pages

Translate

Friday 15 November 2013



Linksmo žaibo jūms in subines


Kiekvienas šmikis, nors kiek pramokęs rašto, paskaitęs vieną ar kitą rašliavą, kito tokio paties šmikio ... ima postringauti apie gyvenimo prasmę, svarstyti ne savo mintimis - O kas yra Gyvenimas ?

Na ... Tai kas tas ... Gyvenimas ?

Seniai ... daugelis metų prieš mus jau yra pasakyta - Via est Vita. ( Kelias yra gyvenimas. )

Kodėl kelias ? Keistas klausimas šiaip jau ... Juk sutverti su kojomis kaip ne kaip. O ir tie kur jų neturi ... juda. Vadinas ... gyvenimas niekas kita, kaip judėjimas. Kur ir kaip ... čia jau kitas klausimas. Pagaliau net kiekvieno personalinis pasirinkimas.

Svetimi keliai neįdomūs. Kaip ir svetimi marškiniai ... viso labo ... svetimi. Net jei jie šilkiniai ... vistiek jie ... svetimi.

O va savi ... Visai kaip ir savas kelias. Kuriame lakstei kaip nutrūkęs nuo ... O gal šiaip ... trypčiojai ir laukei Sėkmės traukinio.

Bet kokiu atveju, rezultatas, atveda prie vieno. Kai vieną dieną, pasižiūri į save veidrodyje ir ... sauja žilų plaukų, o pas kai ką ir bilijardo kamuolys vietoje buvusios plaukuosenos. Kaip įrodymas to, kad tu tame gyvenimo kelyje jau seniai ne svečias, o ... jau kaip ir stabdis. Dar atidžiau pasižiūri, o ten ... Po akimis gyvenimo druskos maišeliai gražiai sutaupyti ir ... raukšlėmis dabinta fizionomija.

Tai dar ne ženklas, kad atėjo kelio pabaiga. Bet ... švelniai lengvas perspėjimas, kad ...

O juk būtent dabar atsiranda noras ir gyventi ir ... gyventi taip, kaip iki šiol dar negyvenai. Nes tai kas buvo pradžių pradžioje ... ir gyvenimu sunkun pavadinti. Šiaip daužymasis po kampus ir ieškojimas kažko, kol subinės nesusidrąskai į svastikas ir pradedi virinti smegenais. Ir jau imi suprasti, kad ... turi patirties.

O ko verta ta ... patirtis ???

Sakė - Nelysk ugnin bo nudegsi ? Sakė ... O ar pasiklausėm ??? Nei velnio ...

Ir ko tik nesakė, ir kaip tik nebandė perspėti ... Bet ar ilgai ant žąsino vanduo užsilaiko ?

Dabar taip ... Dabar , kai kailis išvelėtas ... jau ir protingą veido išraiška bandoma nustatyti ir kitus ... perspėti, pamokinti, bandoma.

O ko ???

Tai ... ko pats nesi išmokęs ir kur pats prisišikai iki ausų ???

Va ... O dar apie Gyvenimo prasmę bandoma čirškauti ...

Kokia dar nafig Gyvenimo prasmė ??? Jei į tą patį gyvenimą buvo žiūrima veršio akimis, kur čia nusitverti tešmens, nuo kurio tave atjaukino, ar šokinėti ir tūpčioti aplink padėtus kiaušinius ir apie tai kudakuoti nenutylant.

Čia gyvenimo prasmė ??? Veršiui ... taip. Vištai ... taip. O žmogui ... ?

Dabar, kai jau tavo pirsčiojimas nebedrebina aplinkos,o tik juokingai užsibaigia sauja smėlio iš pasturgalio ... O iš akių paleisti žaibai nebegąsdina net tavo nuosavos katės ar šunėko ... Nekalbant apie atžalas ... Bandai pats save įtikinti, kad gyvenimas nugyventas prasmingai.

Juokinga ... Jej bogu ... juokinga.

Nors ... Kai kam tai ir yra ... Gyvenimo prasmė.

Juk paršelio gyvenimas ... bet kokiu atveju, prasmingas, net jei jis neištraukė iki kuilio, ar kiaulės gyvenimo.

Čia jau kaip kas, tą prasmę ... ir ant kokio kurpaliaus užtraukinės.

Slieko gyvenimas prasmingas taip pat, net jei jis jį baigia su kabliu subinėje ...

Nes visko pabaiga ... trumpas sujungimas ir išmetimas iš bendros sistemos.

Taip kad ... Linksmo žaibo jūms in subines.

No comments:

Post a Comment