Pages

Translate

Friday 15 November 2013




Miegančioji Gražuolė ...


Po ilgų kelionių, per trejas girias, per trejas marias ir trejus kalnus ... Princas pagaliau pasiekė užburtus rūmus. Kuriuose ... pačiame aukščiausiame bokšte ... ant krištolinio stalo padengto šilku, gulėjo ... Miegančioji gražuolė.

Nulipo princas nuo arklio. Pasikasė atbukusią ir nutirpusią subinę nuo ilgo jojimo. Dėl viso pikto, skystai pyrstelėjo, kad toks netikėtumas jo neužkluptu pylyje ir kiek truktelėjęs jau iš pustuščio butelaičio "degaus" skysčio ... pasileido risčia bokšto laiptais aukštyn.

Pusiaukelėje, princas kiek nuvargo, na visai ciut ciut, pasidengė tokiu laengvai lengvu prakaitu, kuris lengvai ir netrukdpmai žliaugė nugara, o paskui .... rūros raveliu slinko tolyn.

Todėl jis išsitraukė cigaretę, piktai dirtslėjo į gražaus pokelio, subjaurotą paviršiaus užrašą - "Rūkymas žudo" ir jau tuščią pokelį ... sviedė nuo laiptų žemyn.

Taigis ...

Dabar jau jis lipo neskubėdamas. Sustodamas ... užsitraukti dūmo ir jį išpūsti.
Staiga, jis išgirdo iš kažkur toli toli, iki jo atsklindančius varpo gaudesio garsus. Bet čia pat, kelioninis krešys, kabantis prie jo diržo ėmė visas virpėti ir garsai ... jau aiškiai sklido iš jo.

Princas numetė nebaigtą rūkyti cigaretę ant laiptų, nusispjovė ... taip ne vaikiškai drebtelėjo, kaip tikras vyras ir įkišęs ranką savo kelionį krepšį ... ėmė gaudyti po krepšį laukstančią mobiliają kriauklę.

Priglaudūs kriauklę prie ausies, pro ošiančius bangų ir retus žuvėdrų klyktelėjimų trukdžius, išgirdo savo mamos - Karalienės žodžius:

- Mielasis ... Širdele ... Na kodėl tu, toks neatsakingas. Kaip taip galima ??? Tu galėjai jais ir nesinaudoti, nes kaip ne kaip, esi Prinvas, bet ... mano padovanotus spalvotus " sargelius-lietpalčiukus" privalėjai su savimi pasiimti. Na ką dabar pagalvos Miegančioji Gražuolė ??? Kad aš prasta mama ??? Kad aš prastai rū .....
Princas atitraukė ranką nuo ausies, apsidairė ir ... tarsi visai netyčia paleido mobiliąją kriauklę. Kriauklė ... pradžioje liko kiek nesusipratus, bet vėliau, pagal daug vėliau būsimą Niutono atrastą dėsnį, pistelėjo į akmeninius laiptus. Joje, kažkas klyktelėjo, sušniokštė, suburbuliavo ir ... įsivyravo tyla.

Vaaa ...

Dabar Princui beliko tik įžengti į menę, kur gulėjo, Miegančioji Gražuolė, o ten ... kaip sakoma ... grynai techninis reikalas, ją pažadinti.

Todėl ... išsitraukė butelaitį su ... na ... patys žinot su kuo ir pribaigė jo turinį. Norėjo ir butelioką paleist žemyn laiptas. Jau buvo ir užsimojęs juo. Bet čia, prisiminė, kad tarą tai ... galima priduot.

Tai vaaa ...

Inspraudė butelioką in krepšį ir drąsiai žengė pro pravertas duris menėn, kur ir gulėjo Miegančiojji Gražuolė.

Menėje ... buvo prieblanda. Prieblanda ir mirtina tyla. Kodėl mirtina ? Nagi matomai ir musės miegojo, arba jau ir jos buvo išmirusios, nes nesigirdėjo jų skraidant.

Tyliai ir atsargiai, Princas, pritapeno prie krištolinio stalo. Nužvelgė gulinčią Gražuolę ... Išsitraukė iš krepšio reklaminį ritinėlį almanachą - "Miegančių Princesių sezoninis pasiūlymas" ir sulygino su ten buvusios reklamos atvaizdu.

- Jooo ... Reklama kaip visuomet pasidarbavo. - pagalvojo Princas. - Bet iš kitos pusės ... Trečia rūšis ... dar ne brokas. O kai dar ir karalystė atitenka ...
Pasilenkė Princas ir ... ėmė bučiuoti Miegančią Gražuolę.

Ilgai jis ją bučiavo. Oiiii ilgai ... Ir išvieno šono, ir iš kito. Ir su išlaikymu, ir pagal paskutinę madą - chrancūziškai, kišteldamas savo liežuvį jai ausin.

Vienu žodžiu, nuseiliojo ją ... atsakančiai. Gal ir toliau būtu seiliojęs, bet čia ... šalia jo sutvisko žvakė.

Princas atsitraukė nuo Gražuolės ir dirstelėjo žvakės pusėn. Kur stovėjo juodai apsirengęs nykštukas ir prideginėjo sekančią žvakę.

Princas suraukė kaktą. Įtempė smegenis.

- Jomajo ... Kas čia dabar ? Tai gal Gražuolė jau seniai ... pasimirus ?

O nykštukas, baigęs degti visas žvakes, priėjo prie Princo, apkabino jį, paskui paplekšnojo per petį ir tarė :

- Nieko nieko ... Tęsk ... Tęsk ... Mes jau seniai ir visi su ja atsisveikinome. - Ir patraukė menės gilumon, prie likusių nykštukų.

Epilogas. Princesėms ... Ir ... Princams

Nepasitikėk, tau pateikta reklama.
Ant popieros, ar šiaip ... tik Facebook'e.
O ypač ta, kurią tau siūlo,
Su ypatinga nuolaida, o ir preke,
Iki durnumo ... išgirta.

No comments:

Post a Comment