Pages

Translate

Monday 9 December 2013



Autoritetas ....



- Mūsų daug !!! Labai daug !!! Ir mūsų neišgasdins, pabėgę keli šimtai ! - dėstė nuo tribūnos Autoritetas, o jam plojo aplink susispietusi minia.

- Mes dar pasieksime, neregėtų aukštumų ir ne tik, kad nustebinsime, bet ir būsime pavyzdžiu daugeliui Pasaulyje !!! - klojo kaip iš raštų Autoritetas ir minia jam plojo katučių, nors jau ėmė dairytis, į palengva išnykstančius pavienius minios elementus.

- Laikas parodyti išvykusiems, kad jie apsiriko ir kad jau pas mus yra, visos sąlygos, savarankiškai kūrti savo gyvenimą! Ir kad nebūtina, lenkti kupras senelių prieglaudose, ar prie stirtų neplautų indų !!! - rėžė ugningą kalbą Autoritetas. - Tik minia ... jau nebekreipė didelio dėmesio, nes buvo užsiėmusi atsisveikinimais, su išvykstančiais artimaisiais.

- Krizės nėra, tai tik Sunkmetis ... ir mes jį įveiksim, - ramiu veidu ir pastėrusiom akim tarė Autoritetas, o minia, bandė susigaudyti, koks skirtumas tarp pasakytų žodžių. Ir kuom skiriasi Krizė ... nuo Sunkmečio.

- Krizė jau baigės ! - kvailai šypsodamasis Autoritetas leptelėjo ir ėmėm stebėti vis labiau retėjančią minią

- Siekiant išvengti Krizės, mūms reikia solidariai susiveržti diržus !!! - tarė autoritetatas skubiai pasirašinėdamas naujus potvarkius, kurie turėjo užtikrinti jo menkėjančią algą, papildomomis reprezentacinėmis, komunikacinėmis ir kitokiomis acinių priemonių pajamomis.

- Reikia peržiūrėti šeimos ... kaip valstybės lastelės ... prioritetus ! Ir pasiekti !!! Kad jau netolimoje ateityje, kiekviena šeima, augintu tris ... keturis vaikus !!! Ir mes išeitume link keturių milijonu ribos !!! - mokė, kaip reikia teisingai gyventi, kitas autoritetas, kol Autoritetas, šluostėsi prakaitą nuo kaktos, nuo to klaikaus vaizdo, kuriame, vis didesniu greičiu nyko retėjanti minia.

- Nedarbas pas mus ėmė aiškiai mažėti ! Kas ryškiai parodo, kad padėtis taisosi ir viskas gerėja ! - bandė įtikinti likusius minios likučius, kurie jau stovėjo su paruoštais lagaminais ir tvirtai laikė rankose suspaustus bilietus.

- Mes imsime reguliuoti ir valdyti kainų politikas ... ! - tarė Autoritetas ir pamatė krūvas špygų, atkištas iš jį supusių kitų ... autoritetų.

- Mes ... pagaliau ... net iš "šešėlių" ištrauksim trūkstamus mūms pinigus ! - tarė Autoritetas ir giliai susmąstė, o ką tokio ... jis dabar pasakė.

O buvusioje minioje, stovėjo nustebę minios draiskalai, tarp jų zujo tie, kam dar nebuvo lemta tapti minia, bet jau su bambaliais rankose ir aiškia nuostata sulaukti laiko, kada galės palikti išrėtėjusią ir toliau beretėjančią erdvę.

No comments:

Post a Comment