Pages

Translate

Friday 7 February 2014



Paprastumas


Paprastumas. Keistas dalykas tas ... paprastumas. Nors, rodos ir visiškai aiškus, bet nuo neatmenamų laikų, paprastumas buvo blogiau nei vagystė. O dabar, kai jau viskas išvogta ... O išvogta net tai, ko negalima vogti ... Paprastumas aplamai, tapo kaip iškrypimas ir nukrypimas nuo teisingo gyvenimo būdo, ir mokėjimo gyventi.

Todėl gyventi paprastai, kalbėti ... paprastai ... Tas pat, kas kino filmas be pornografijos, ar teatras be keiksmažodžių. Ar politika be skandalų ir nekaltų pasistumdymų, kol galų gale, kas nors atsiduria už grotų.

Ne ... Nesakau, kad tai jau visiškas krachas ir nebesimato šviesaus rytojaus. Kaip tik ... Yra vilčių, kad vieną dieną ims ir ... va taip paprastai ... valdininkai perstos imti kyšius. Kad vietoje to, kad ieškoti kažkokių tai beprotiškai protingų švietimo ir mokslo programų ... va taip paprastai ... grįž prie senos ir patikrintos mokslo sistemos, kur žmonės tikrai kažko išmokdavo ir kažką ... žinodavo.

Netgi tikiu, kad va taip paprastai ... niekas nepriims norinčių bolotiruotis į Prezidento postą, tik todėl ... kad jį pašaukė ... Dievas. Ar koks artistas, nusprendęs, kad teatro ar koncertų salė jam per maža ... neis į Prezidentus, tik dėl to, kad jo publika, automatom tampa visa ... valstybė.

Taip kad ... Paprastumas.

Jei jis dar tavęs nesužlugdė ... Yra tikimybė, kad jis pasiteisins.

Nors kaip tuomet bus su tokiu paprastau reiškiniu kaip ... kova su korupcija, kurią ir paskelbė tie, kas labiausiai joje skęsta. Ir kas taip paprastai ir jaudulingai rūpinsis mumis, iš kažkur ten ... toli ... arabų šalyse besiilsint nuo alinančiai varginančio rūpesčio. O ir pagaliau ... nejau taip paprastai ... ims ir išnyks tie ... šimtas su dar pusšimčių plėšikų, kurie taip kovoja už mus ir mūsų gėrį ... kad net nebemato, kad kovoja ne su kuom nors kitu, o su mumis visais.

Paprastumas ... Štai kur sėkmės laidininkas.

Parastai gyveni, paprastai ... dirbi ir nelendi kur tau nereikia, paprastai susensti, nors dar tau tik keturiasdešimt ir tu jau kaip nereikalingas, bet ... norint gauti nors juokingą pensiją ... privalai susirasti, ar net sukūrti verlą ir taip įrodyti ne tik sau, bet ir visiems, kad gyvenimas paprastas. Ir paprastai skėstelti rankomis kai tau tavo pensiją nupjaus, kad ją paprastai pridūrti prie tokių paprastų atlyginimų, tavimi besirūpinčių.

Nors galima ir paprastai ... susitepti slides ... paverkti ties pasienio šlagbaumu ir paprastai išvykti ten, kur tikrai viskas paprasta.

Bet va ... Bėda ...

Taip pat paprastai, ant tavęs, kaip ant kokio vagies, užkabins išdaviko etikėtę. O pastebėję, kad tokių išslystančių vis daugiau ... surengs referandumą, kad juos priversti susimokėti už parastą gyvenimą kažkur, sukalkuliuojant net ir tą laiką, kai po svetimos valstybės vėliava, lankei darželį ... mokyklą ... Ir tuos mokesčius, kuriuos taip paprastai ir be jokio vargo susimokėjai kažkur kitoje, bet paprastoje valstybėje. Na ... kad nesirodytu gyvenimas ... tokiu paprastu.

Va toks tas paprastumas ir ... paprastai.

No comments:

Post a Comment